SAMEN NAAR EEN BLIJVEND RESULTAAT

Bel voor een afspraak

088 500 2070

Kind en Gewicht

Heeft uw kind overgewicht? De diëtisten en leefstijlcoaches bij NutriCentrum hebben veel ervaring in het begeleiden van kinderen met overgewicht of obesitas. De meeste kinderen die te zwaar zijn hebben hier op volwassen leeftijd nog steeds last van. Zij hebben hierdoor een hoger risico op het krijgen van ziekten zoals hart- en vaataandoeningen. Op jonge leeftijd kan een kind met overgewicht al te maken krijgen met diabetes, gewrichtsklachten of leververvetting. Naast lichamelijke consequenties geeft overgewicht ook psychische klachten. Kinderen met overgewicht worden bijvoorbeeld vaker gepest, omdat ze meer moeite hebben met bewegen of sporten.

Persoonlijke begeleiding

Vanaf de leeftijd van vier jaar kunt u samen met uw kind bij ons terecht voor persoonlijke begeleiding. Kinderen een dieet laten volgen? Nee! Wij van NutriCentrum denken hier anders over. Kinderen zijn in de groei en hebben daardoor ruime hoeveelheden nodig van de juiste producten. Door kinderen op dieet te zetten kan dit zorgen voor een achterstand in hun ontwikkeling.

Maar hoe dan wel? Door andere productkeuzen te maken en te focussen op meer bewegen. Zo kan een gezond resultaat worden bereikt. Het meest ideaal is als jonge kinderen hun gewicht kunnen stabiliseren zodat, wanneer zij in de lengte gaan groeien, zij een gezond gewicht kunnen bereiken. Door beperking van producten zoals snelle koolhydraten, energierijke tussendoortjes en suikerrijke dranken kan een gewenst gewicht tot stand komen. Belangrijk is dat ouders het goede voorbeeld geven en dus samen met hun kind de leefstijl aanpassen.

FitKidz

NutriCentrum maakt deel uit van het leefstijlprogramma FitKidz. Een 1 jarig sportief programma waarbij het doel is dat kinderen lekkerder in hun vel komen en meer zelfvertrouwen kunnen krijgen. Meer informatie? Mail ons!