SAMEN NAAR EEN BLIJVEND RESULTAAT

Bel voor een afspraak

088 500 2070

De Ramadan begint

De Ramadan gaat morgen beginnen! Tijdens deze periode spelen er vaak vragen over gezonde voeding. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, welke producten kun je het beste nemen om niet te snel trek te krijgen en hoe zorg je er voor dat je niet veel in gewicht aankomt?

Hieronder delen we graag praktische voedingsadviezen en tips om de ramadan zo gezond mogelijk door te komen:

 • Varieer
  Zorg ervoor dat je varieert met voedingsmiddelen zodat je voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen binnenkrijgt.

 • Vezels
  Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, eet daarom vezelrijke producten om de trek uit te stellen. Vezels zijn te vinden in volkorenproducten (zoals: volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, volkorencouscous en aardappelen) en groente en fruit. Beperk het eten van ‘witte’ producten: wit brood, bladerdeeg, hapjes gemaakt van deegwaren, koekjes etc.

 • Eiwitten
  Naast vezels zorgen eiwitten ook voor een langer verzadigingsgevoel. Neem daarom zuivelproducten bij de maaltijden, bijvoorbeeld: melk, yoghurt, ei, vleeswaren of kaas.

 • Drink voldoende
  Het is belangrijk om dagelijks 1,5-2 liter vocht binnen te krijgen om uitdroging te voorkomen. Op warme dagen met veel zon krijg je vaak eerder dorst omdat er door zweten meer vocht uit het lichaam verdwijnt. Vermijd frisdranken en kies voor water en thee zonder suiker.

Uitgebreid advies over uw voedingspatroon tijdens de ramadan? Neem dan eens contact op met een diëtist. De diëtisten van NutriCentrum kijken graag mee in het voedingspatroon en kunnen samen met u kijken naar gezonde producten die u vanuit uw cultuur gewend bent.

Als u diabetes heeft, medicatie gebruikt of een speciaal dieet volgt neem dan eerst contact op met uw huisarts om te overleggen wat in uw situatie de mogelijkheden zijn.

De diëtisten van NutriCentrum wensen iedereen die meedoet aan de ramadan (ondanks het coronavirus) een mooie en inspirerende maand toe!