SAMEN NAAR EEN BLIJVEND RESULTAAT

Bel voor een afspraak

088 500 2070

Een handje ongezouten noten per dag is goed, omdat…..?

In noten veel onverzadigde (de gezonde) vetten zitten. Het eten van noten verlaagt bovendien het LDL-cholesterol (deze zorgt voor dichtslibben van de bloedvaten). Ze hebben dus een beschermende werking tegen het krijgen van hart- en vaatziekten. Ook leveren noten belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine B1, vitamine E en ijzer. Hierdoor zijn noten mooie vegetarische keuzes!

Als je geen vlees/vis eet mag je wat meer noten dan de aanbeveling. Voor wie wel vlees en vis consumeert én bovendien wilt letten op zijn gewicht zou ik niet meer nemen dan 15-20 gram ongezouten noten per dag aanbevelen. Wél graag élke dag (juist om te zorgen dat je je lichaam voldoende voorziet van gezonde vetten)! In noten zitten weinig koolhydraten en veel vezels, dus ze passen in een koolhydraatbeperkt dieet. Een dagelijkse portie ongezouten én liefst ongebrande, noten maakt de bloedsuiker stabieler, wat gunstig is voor mensen met diabetes (suikerziekte).

Zijn er ook nog nadelen aan het eten van noten?! Ja zeker! Als je eenmaal begint kan je soms moeilijk stoppen met eten. Herkenbaar?! De foto's laten 20 gram noten zien (de maximale aanbeveling per dag). Hoezo zo weinig? 1 bakje levert al gauw 265 calorieën aan ons lichaam! Wat overeenkomt met 2 bruine boterhammen met boter en kaas. Geniet dus, maar eet met mate….